Σας ενδιαφέρουν οι μηχανισμοί για ρολά και γκαραζόπορτες;

Οι γκαραζόπορτες είναι όπως θα ξέρετε απολύτως αναγκαίες για την ασφάλεια του αυτοκινήτου που έχουμε σε ένα γκαράζ, αφού ο χώρος από μόνος του δεν αρκεί για να το προστατέψει από τους κλέφτες αλλά και από άλλες απειλές όπως είναι τα ακραία καιρικά φαινόμενα που μπορούν κατά καιρούς να βλάψουν την εικόνα και όχι μόνο του οχήματος. Για πολλούς όμως η γκαραζόπορτα είναι κι ένα «αναγκαίο κακό» αφού πρέπει να κάνουν τον κόπο να βγουν από το αυτοκίνητο τους για να την ανοίξουν, έπειτα να ξαναμπούν για να μπουν στο γκαράζ και τέλος να ξαναβγούν για να κλείσουν τη πόρτα. Το πρόβλημα αυτό όμως λύνεται πολύ εύκολα με μηχανισμούς για γκαραζόπορτες.

Οι μηχανισμοί ρολών για γκαραζόπορτες στην ουσία μετατρέπουν μία απλή ή χειροκίνητη γκαραζόπορτα σε αυτόματη, οπότε και κάνουν την όλη διαδικασία ανοίγματος και κλεισίματος του γκαράζ πολύ πιο απλή, γρήγορη και ξεκούραστη.  Στην ουσία είναι μία πολυτέλεια που σε κάποιους μπορεί να φαντάζει και περιττή, αλλά για πολλούς δεν είναι. Αξίζει μάλιστα να αναφέρουμε ότι με το άνοιγμα της πόρτας χωρίς να βγει κανείς από το γκαράζ αυξάνει την ασφάλεια του χώρου του, αφού δεν υπάρχει κίνδυνος να του επιτεθεί κάποιος όσο ανοίγει τη πόρτα.

Αν λοιπόν θα θέλατε κι εσείς να αποκτήσετε ή να μετατρέψετε μία απλή γκαραζόπορτα σε αυτόματη, ας δούμε τι θα πρέπει να ξέρετε.

Τι περιλαμβάνουν οι μηχανισμοί γκαραζόπορτας;

Αν μιλάμε για καινούργια γκαραζόπορτα, τότε περιλαμβάνουν σίγουρα την ίδια την πόρτα και τον βασικό μηχανισμό ανοίγματος της – ανάλογα πάντα με το είδος της – καθώς και φυσικά το μοτέρ που θα κάνει την όλη διαδικασία αυτόματη. Αν μιλάμε για ήδη υπάρχουσα γκαραζόπορτα, τότε μιλάμε απλά για το μοτέρ, το οποίο και πρέπει να «ταιριάζει» με τον τύπο της γκαραζόπορτας γιατί σε αντίθετη περίπτωση απλά θα είναι άχρηστο. Με άλλα λόγια, δεν ταιριάζουν όλα τα μοτέρ με όλες τις πόρτες.

Πως δουλεύουν οι μηχανισμοί αυτοί;

Στην ουσία όλη τη δουλειά την κάνει το μοτέρ. Αυτό θα λάβει ένα σήμα για να ανοίξει ή να κλείσει τη πόρτα το οποίο και μπορεί να προέρχεται από κάποιο τηλεκοντρόλ ή από κάποιο πάνελ ελέγχου στον πίνακα και στη συνέχεια θα εκτελέσει τη διαδικασία που του ζητήθηκε. Αξίζει να σημειωθεί ότι επειδή το μοτέρ είναι συνήθως ηλεκτροκίνητο, υπάρχουν πάντα εναλλακτικού, χειροκίνητοι τρόποι για να δουλέψει η πόρτα ακόμη και αν κοπεί το ρεύμα ή πάθει κάποια βλάβη το μοτέρ. Αυτό φυσικά σημαίνει ότι δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε μήπως κλειστείτε έξω από το γκαράζ ή αν θα παγιδευτείτε μέσα.

Πόσο κοστίζουν αυτοί οι μηχανισμοί;

Ένα καλό ενδεικτικό κόστος είναι γύρω στα 300 Ευρώ, χωρίς φυσικά το κόστος της ίδιας της πόρτας. Ένα μοτέρ μπορεί να ξεκινήσει ακόμη και από τα 150 Ευρώ, αλλά συνήθως με περίπου 300 θα πάρετε ένα καλό μοτέρ από αξιόπιστη επιχείρηση με καλή εγγύηση και σέρβις. Το κόστος ενός μοτέρ εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την πόρτα την οποία θα κληθεί να ανοίξει, αφού το μέγεθος και το βάρος της θα καθορίσουν και την ισχύ που θα πρέπει να έχει το μοτέρ. Όσο πιο μεγάλη και βαριά η πόρτα, τόσο πιο ισχυρό και κατά συνέπεια και πιο ακριβό θα είναι και το μοτέρ. Άλλος παράγοντας είναι φυσικά η μάρκα αφού δεν έχουν όλες την ίδια φήμη στην αφορά.

Πώς γίνεται η τοποθέτηση;

Η τοποθέτηση είναι μια σχετικά και γρήγορη διαδικασία η οποία μπορεί να εκτελεστεί σε λίγες μόνο ώρες από ένα εξειδικευμένο τεχνικό ή ένα έμπειρο συνεργείο. Εννοείται ότι είναι μια δουλειά που πρέπει να γίνει από ειδικούς και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να προσπαθήσει κάποιος που δεν έχει τις κατάλληλες γνώσεις κι εργαλεία να κάνει τον μάστορα, όσο καλά κι αν πιάνουν τα χέρια του. Τα συνεργεία και οι επιχειρήσεις που αναλαμβάνουν να τοποθετήσουν τους εν λόγω μηχανισμούς, αναλαμβάνουν σχεδόν πάντα την συντήρηση και την επισκευή τους, διαδικασίες που συνήθως είναι απλές και πολύ σύντομες σε χρονική διάρκεια.

Σχετικά:

Comments are closed.