Αξιοθέατα στα Ιωάννινα

Ιωάννινα, μια ακαταμάχητη πόλη

Τα Γιάννενα είναι μια ηπειρωτική πόλη της Ελλάδας που διαθέτει ένα αρμονικό τοπίο το οποίο αποτελείται από γραφικά αξιοθέατα ποτάμια και λίμνες απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς αλλά και έντονη νυχτερινή ζωή. Όλα αυτά κι ακόμα περισσότερα που θα ανακαλύψετε αν την επιλέξετε για τουριστικό σας προορισμό την κάνουν να ξεχωρίζει. Αν λοιπόν αποφασίσετε ότι αξίζει να δώσετε μια ευκαιρία και να γνωρίσετε αυτό τον όμορφο τόπο πρέπει να μην αμελήσετε να γνωρίσετε τα ακόλουθα μέρη.

ioannina-limniΛίμνη Παμβώτιδα

Τα Ιωάννινα είναι χρισμένα στις όχθες της λίμνης αυτής που είναι γνωστή και ως Λίμνη των Ιωαννίνων. Η λίμνη είναι το στολίδι της πόλης που δεν πρέπει να παραμελήσετε να επισκεφτείτε γιατί θα το μετανιώσετε. Πρόκειται για ένα τόπο ιδιαίτερης μελαγχολικής ομορφιάς που ενδείκνυται για περπάτημα και ρομαντικές βόλτες διπλά στην λίμνη.

Το νησί της Κυρά Φρωσύνης

Το νησάκι που υπάρχει μέσα στην Λίμνη των Ιωαννίνων είναι το γνωστό Νησί της Κυρά Φρωσύνης. Μην χάσετε την ευκαιρία να το επισκεφτείτε με το καραβάκι που ξεκίνα από το Μόλο και κάνει το δεκάλεπτο αυτό ταξίδι μέσα στην λίμνη ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Το νησάκι αυτό είναι από τα λίγα κατοικημένα νησιά της λίμνης και μάλιστα είναι ένας εξαιρετικά γραφικός οικισμός με πανέμορφα σπίτια παραδοσιακές ταβέρνες και όμορφα σοκάκια.

Το κάστρο των Ιωαννίνων

Πρόκειται για το κάστρο στο οποίο έζησε ο Αλή Πασάς. Είναι ένα από τα πιο σπουδαία αξιοθέατα που αξίζει να γνωρίσετε στα Γιάννενα. Το Κάστρο αυτό έχει έκταση 200 στρέμματα τα όποια ένια περιστοιχισμένα με τείχη. Στον εσωτερικό χώρο του Κάστρου θα βρείτε και κάποια ακόμα κτίσματα τα οποία είναι αξιομνημόνευτα όπως το Σουφαρι Σεραι και τα Μαγειρεία. Αυτό το κάστρο ήταν το κέντρο των γραμμάτων της εποχής του όποτε ουσιαστικά αποτελεί χώρο έντονης ιστορικής σημασίας.

museum-vrellisΜουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Παύλου Βρελλη

Το συγκεκριμένο μουσείο βρίσκεται 12 χιλιόμετρα πριν φτάσετε στα Γιάννενα. Είναι πραγματικά ένα αξιοθαύμαστο δημιούργημα του Παύλου Βρελλη. Σε αυτό θα βρείτε διαφορές κέρινες ανθρώπινες φιγούρες που θα σας κάνουν να θαυμάσετε την καλλιτεχνική φύση του δημιουργού. Τα συγκεκριμένα έργα φιλοτεχνημένα με τόσο μεράκι και τέτοια λεπτομέρεια που πραγματικά δεν πιστεύει ο θεατής ότι πρόκειται κέρινα ομοιώματα. Αξίζει να τα δείτε!

Το σπίτι του Δεσπότη

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα κτίσμα το οποίο είναι το πιο αντιπροσωπευτικό δείγμα γιαννιώτικης αρχιτεκτονικής. Όπως θα διαπιστώσετε παρουσιάζεται σε σχήμα Π και αν και δεν έχει διατηρηθεί καλά κατά την διάρκεια των ετών θα διακρίνετε με ευκολία τους τεραστίους αποθηκευτικούς χώρους του σπιτιού και τις κρεβατοκάμαρες.

Βυζαντινό Μουσείο

Δημοτικό Εθνογραφικό Μουσείο

Αυτά είναι κάποια από τα λίγα αξιοθέατα των Ιωάννων που πρέπει να δείτε αν αποφασίσετε να πατέ. Αξίζει τον κόπο να δοκιμάσετε φέτος μια διαφορετική εξόρμηση. Αντί να παραθερίσετε σε κάποιο νησί ή παραθαλάσσιο μέρος δοκιμάστε να πατέ στα Γιάννενα. Το σίγουρο είναι ότι θα αλλάξετε εντελώς παραστάσεις και λόγο της πλούσιας φύσης που θα σας προβάλλει αλλά και γιατί θα βλέπετε ορεινά τοπία αντί την γνωστή πια και τετριμμένη θάλασσα. Σκεφτείτε το σοβαρά και για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία κι αν χρειαστείτε εμείς θα είμαστε άδω για να σας εξυπηρετήσουμε όσο πιο καλά μπορούμε αρκεί να επικοινωνήσετε μαζί μας!